Cirkusstemning. Cabaretstemning. “Being for the Benefit of Mr. Kite!”, Joel Grey og Liza Minelli på scenen i filmen Cabaret. Gøglerliv og kærlighed i Marcel Carnes Paradisets børn. Cirkus Nemo. Sangerinden og komponisten Sulahue Armengols debut-EP Eating Stars dyrker bevidst gøgleriets og cirkuslivets univers, og det er langt fra tilfældigt at de indledende tanker dukker op i ens hoved, medens man lytter til EP’ens fem numre.
Sammen med sit hold af musikere – sjælevennen Lars Emil Riis (klaver og komposition), Alexander Kraglund (violin, mundharpe), Spencer Gross (guitar), Michael Dalgas (trommer, slagtøj) og Søren Lund (kontrabas) – byder Sualahue ind i Cirkus Sulahue, hvor hun som syngende sprechstallmeister præsenterer klovnen, ballerinaen og andre cirkusakter.
Men musikken er ikke cirkusmusik i renkultur. På Eating Stars møder jazzen gøglet, og mødet mellem de to verdener resulterer i sød musik, der både oser af ovennævnte stemning, swinger lystigt og jazzet som i Django Reinhardts ‘sigøjnerjazz’ eller smelter sammen i melankolsk kammerjazz, som i den smukke ballade “Round & Round”. Som allerede antydet er der noget filmisk over musikken. Musikken på Eating Stars er eminent stemningsskabende og fantasiæggende. Og Sulahue synger med en klar ungpigerøst, der forlener det musikalske univers med et skær af uskyldighed. Anbefales cirkus-, jazzelskere og andre, der synes om musik, der ikke følger strømmen. Pladen er udkommet.